تفاوت حمله پنیک و حمله قلبی

  • خانه
  • -
  • قلب و عروق
  • -
  • تفاوت حمله پنیک و حمله قلبی
تفاوت حمله پنیک و حمله قلبی

حمله قلبی یک حالت اورژانسی را ایجاد می کند که بعلت مسدود شدن عروق قلبی رخ می دهد و گاهی می تواند باعث آسیب رساندن جدی به قلب و نهایتا مرگ شود. اما در مقابل ما حمله عصبی یا پانیک را داریم که یک حالت اضطرابی را ایجاد می کند. شخص بطور ناگهانی احساس نگرانی و ترس شدیدی می کند و علائمی چون تنگی نفس، تپش قلب بالا و عروق سرد را تجربه می کند. این دو وضعیت ممکن است نشانه های یکسانی داشته باشند ولی بطورکلی حمله پانیک با حمله قلبی متفاوت است.

تشخیص حمله پانیک ازحمله قلبی چگونه ست؟

برای درک بهتر تشخیص حمله پانیک از حمله قلبی باید این دو حالت را بخوبی بررسی کنید.

حمله پانیک

حمله پانیک با حس نگرانی، ترس و استرس غیرطبیعی همراه می باشد که می تواند موجب بروز علائم وخیم جسمانی و روحی شود. زمانی که شخص دچار حمله پانیک می شود یک استرس و ترس شدید را تجربه می کند و دچار علائمی چون: ضربان قلب شدید، عرق کردن کف دست و سایر حالات جسمی می شود. درحالت کلی حمله پانیک وضعیتی ناراحت کننده و شاید ترسناک باشد ولی وضعیت خطرناکی نیست.

حمله قلبی

حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد هنگامی رخ می دهد که جریان خون در قلب دچار اختلال شود. این حمله معمولا بخاطر ایجاد یک لخته خون رخ می دهد. اگر جریان خون طبیعی مختل شود، عضله قلب اکسیژن کافی دریافت نمی کند که درنتیجه موجب از بین رفتن سلول های قلب می شود. همچنین اگر حمله قلبی بدرستی تشخیص داده نشود و اقدامات لازم انجام نگیرد می تواند موجب مرگ شخص شود.

یادگیری نشانه های حمله قلبی و حمله پانیک در شرایط اضطراری می تواند موجب نجات جان فرد شود.

علائم حمله پانیک و حمله قلبی

علاوه بر وجود علائم مشترک حمله قلبی و حمله پانیک، ما شاهد تفاوت های بزرگی میان این وضعیت هستیم. در ادامه نشانه های حمله عصبی و پانیک را ذکر می کنیم.

علائم حمله پانیک:

  1. لرزش بدن
  2. ضربان قلب شدید
  3. احساس تنگی نفس و درد در ناحیه قفسه سینه
  4. حس شدید نگرانی، استرس و ترس
  5. احساس درد و سایر علائم جسمی که پس از مدتی رفع می شود.
  6. عرق کردن
  7. احساس گزگز در کف دستها
  8. آغاز ناگهانی همراه با استرس و اضطراب غیرطبیعی
  9. عدم حس ارتباط با خود و محیط اطراف

علائم حمله قلبی:

  1. .عرق کردن
  2. تنگی نفس
  3. حالت تهوع و استفراغ
  4. حس سبکی و سرگیجه در سر
  5. بیهوش شدن
  6. شروع حمله در زمان شروع فعالیت بدنی یا بعد از آن
  7. احساس درد و سایر نشانه ها جسمی که با گذر زمان وخیم تر می شود.
  8. دردی که به بازو، فک و پشت سرایت می کند.
علائم پانیک

علائم مشترک حمله قلبی و حمله پانیک

حمله پانیک زمانی رخ می دهد که هورمون های استرس یا گریز بدن شما را تحریک می کنند تا ضربان قلبتان بالا برود و بدن را در حالتی اضطراب برانگیز قرار دهند. ولی حمله قلبی هنگامی اتفاق می افتد که قلب بدرستی خون رسانی نگردد و اکسیژن کافی در اختیار نداشته باشد. هر دو حالت روی قلب موثر هستند ولی با یکدیگر شباهت هایی نیز دارند:

  1. عرق کردن
  2. حالت تعوع
  3. اختلال در تنفس
  4. حس سبکی سر یا سرگیجه
  5. حس درد یا فشار در قفسه سینه

میزان بروز علائم بسیار مشابه نیست و شما با دانستن شباهت حمله پنیک و قلبی می تواند این دو وضعیت را از هم تشخیص دهید.

حمله پانیک وضعیتی استرس برانگیز و عذاب آور است ولی برای زندگی شخص تهدیدکننده و خطرناک نیست ولی بالعکس این حالت را در وضعیت حمله قلبی داریم. اگر در زمان حمله قلبی اقدامات درمانی لازم به موقع صورت نگیرد، می تواند منجر به مرگ شخص شود.

چگونه حمله پنیک را از حمله قلبی تشخیص دهیم؟

در قسمت قبلی علائم مشترک حمله قلبی و حمله پانیک را بیان کردیم ولی فرد باید این دو حالت را بدرستی از هم تشخیص دهد تا بتواند به خود یا دیگران کمک کند. همچنین هر دو بیماری جز بیماری های ارثی قلبی هستند که اگر با تفاوت حمله پانیک و حمله قلبی آشنایی نداشته باشید، ممکن است این بیماری با سندروم بروگادا اشتباه بگیرید. درادامه بحث می خواهیم 5 نکته کلیدی برای تشخیص فرق حمله قلبی و حمله عصبی بیان کنیم.

1.موضع درد

با شروع حمله قلبی و عصبی احساس درد در ناحیه قفسه سینه آغاز می شود اما موضع اصلی درد کمی فرق می کند. در حمله پانیک، درد از مرکز قفسه سینه شروع می شود و در حین حمله همان قسمت ثابت باقی می ماند. در حمله قلبی درد از مرکز قفسه سینه شروع شده ولی به سایر بخش های بدن مثل فک، گردن، شانه و بازو سرایت می کند.

2.حس درد در ناحیه قفسه سینه

یکی از اصلی ترین تفاوت های حمله پانیک و قلبی، تفاوت درد در قفسه سینه است. در حمله قلبی دردی چون فشار شدید در قفسه سینه ایجاد می شود ولی در پانیک دردی ناگهانی و تیز بروز می کند.

3.زمان درد

زمان بروز درد کدام حالت طولانی تر است؟ حمله پانیک یا حمله قلبی؟

در حمله پانیک درد با ترس و نگرانی شدید شروع شده، پس از مدتی به اوج خود رسیده و درنهایت تمام می شود. حمله قلبی می تواند به آرامی آغاز شود، علائم چشمگیری نداشته باشد، برای مدتی به اوج خود برسد و فروکش کند. ولی حمله قلبی تمام نمی شود و پس از چند ساعت دوباره بروز می کند.

4.علت بروز

علت ایجاد حمله پانیک و بیماری های قلبی یکسان نیست. حمله پانیک ممکن است بدون علت باشد یا توسط ترس شدیدی رخ دهد. حمله پانیک شبانه برای کسانی رخ می دهد که حمله پانیک روزانه را نیز تجربه کرده اند. حمله قلبی معمولا بدلیل فشارجسمی و فعالیت شدید بدنی رخ می دهد.

5.نشانه های خطرناک حمله قلبی و پانیک

هر فردی ممکن است حمله پانیک یا قلبی را تجربه کند ولی بررسی برخی نشانه ها می تواند به تشخیص حمله پانیک از حمله قلبی کمک کند. حمله قلبی برای افرادی رخ می دهد که سیگار می کشند، چاق هستند و مبتلا به فشارخون بالا می باشند. حمله پنیک نیز برای کسانی رخ می دهد که مدام درگیر استرس اند، سابقه اضطراب خانوادگی دارند و در شرایط تنش زا قرار گرفته اند.

آیا حمله پانیک باعث حمله قلبی می شود؟

در نگاه اول شاید گمان کنید که حمله پانیک خطر کمتری از حمله قلبی دارد. درحالی که حمله عصبی و قلبی می توانند با شدت های مختلفی بروز کنند و عوارضی برجای بگذارند. با تشخیص حمله پانیک از حمله قلبی می توان اقدامات صحیح درمانی را در پیش گرفت و از بروز عوارض شدیدتر جلوگیری کرد. حمله قلبی معمولا عارضه بیشتری بدنبال دارد و درمواقعی موجب مرگ شخص می شود ولی حمله پانیک عوارض ثانویه بیشتری بدنبال دارد و موجب آسیب رسیدن به نورون های عصبی می شود.

درمان حمله عصبی و قلبی

دقت به نشانه های خطرناک حمله قلبی و پانیک می تواند نجات دهنده جان شما و اطرافیانتان در شرایط اورژانسی باشد. اگر حس کردید که نشانه های حمله قلبی را دارید حتما به نزدیکترین مرکز درمانی بروید یا با فوریت های پزشکی تماس بگیرید. حمله پانیک در لحظه وقوع برای شما خطرناک نیست ولی اگر علائم آنرا تجربه کرده اید بهتر است با یک پزشک مشورت کنید تا اقدامات درمانی مناسب را برایتان انجام دهد.

تشخیص حمله پانیک از حمله قلبی می تواند از استرس های نابجا کم کند و شما بهترین تصمیم را در وضعیت اورژانسی بگیرید.

کلینیک واریس دکتر استوان

اگر شما یا اطرافیانتان درگیر حمله عصبی یا قلبی هستید پیشنهاد می شود حتما به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید تا درمان های لازم برای شما را انجام دهند. یکی از بهترین مراکز، کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر استوان است که تحت نظر بهترین پزشکان قلب ایران می باشد. کلینیک دکتر استوان در شهر شیراز قرار دارند و سالانه افراد زیادی برای درمان حمله پانیک و قلبی خود به این شهر سفر می کنند. دکتر محمدعلی استوان و دکتر پرهام استوان جز بهترین متخصصان قلب هستند که با تجربه زیاد و مهارت عالی که دارند می توانند مشکل شما را تشخیص دهند و بهترین روش درمانی را برایتان استفاده کنند. برای وقت دهی و اطلاع از آدرس و شماره تلفن این کلینیک می توانید از سایت دکتر استوان دیدن فرمایید.

خلاصه

تفاوت حمله پانیک و حمله قلبی در شرایط بروز اتفاق می تواند بسیار مهم باشد. درصورت داشتن هرگونه درد در ناحیه قفسه سینه باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکل شما را بدرستی تشخیص دهد. حمله قلبی بسیار خطرناک است و اگر به موقع درمان نگردد، می تواند موجب مرگ فرد شود. حمله پنیک برای فرد بسیار خطرناک نیست ولی در طولانی مدت می تواند عوارض بدی برجای بگذارد.

برای دریافت وقت کلینیک تخصصی قلب و عروق دکتر استوان، همین امروز با ما تماس بگیرید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

© تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ است | طراحی وب سایت : تیم وب آرکا