تورم پا در واریس و راه های درمان آن

  • خانه
  • -
  • درمان
  • -
  • تورم پا در واریس و راه های درمان آن
تورم پا در واریس و راه های درمان آن

ورم پا می تواند در هر قسمتی از پاها از جمله مچ پا، ساق پا و ران رخ دهد. تورم پا می تواند ناشی از تجمع مایعات (احتباس مایعات) یا در نتیجه التهاب در بافت ها یا مفاصل آسیب دیده یا بیمار باشد.

بسیاری از علل ورم پا، مانند آسیب دیدگی یا ایستادن یا نشستن طولانی مدت، شایع است، به راحتی قابل شناسایی هستند و دلیلی برای نگرانی ندارند. گاهی اوقات تورم ساق پا می تواند نشان دهنده اختلال جدی تری مانند بیماری قلبی یا لخته شدن خون یا واریس باشد.

اگر درد ساق، مشکل در تنفس، درد قفسه سینه یا سایر علائم هشدار دهنده لخته شدن خون در ریه ها، بیماری قلبی و اگر پاهایتان بدون هیچ دلیل مشخصی متورم شد، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

علت ورم پا در واریس

هنگامی که خون در بدن جریان می یابد، شریان ها آن را از قلب و سیاهرگ ها آن را به قلب می برند. سیاهرگ‌ها حاوی دریچه‌هایی هستند که از برگشت خون به پاها و تجمع جلوگیری می‌کنند. اگر دریچه ها ضعیف یا آسیب ببینند، خون می تواند به سمت عقب جریان یابد و در ورید جمع شود و در نهایت باعث تورم و بزرگ شدن آن (واریس) شود.

علائم شامل خستگی پا، سنگینی و ورم پا است. تورم می تواند یک پف خفیف در اطراف مچ پا یا به صورت شدید از زانو تا مچ پا باشد. برای جلوگیری از زندگی با درد و ناراحتی مزمن، درمان پاهای متورم ضروری است. در زیر چهار گزینه درمانی به ترتیب از کم تهاجمی ترین تا تهاجمی ترین وجود دارد. 

درمان ورم پا

1- تغییر شیوه زندگی به عنوان درمان تورم پا

یک رویکرد محافظه کارانه برای “درمان تورم پا”، تغییر سبک زندگی که به بهبود کیفیت زندگی شما کمک می کند. کارهایی که می توانید به طور خاص برای کمک به درمان علائم خود انجام دهید عبارتند از:

  • کاهش وزن: کاهش وزن باعث کاهش فشار روی رگ های شما می شود و به جلوگیری از ایجاد رگ های واریسی جدید و تورم ساق پا کمک می کند. 
  • ورزش: حرکت عضلات پا چیزی است که خون را در رگ های پا فشار می دهد. ورزش عضلات و جریان خون را بهبود می بخشد.
  • برای مدت طولانی ایستادن یا نشستن خودداری کنید: همانطور که یک سبک زندگی کم تحرک می تواند باعث مشکلات پا شود، ایستادن دائمی نیز می تواند باعث مشکلات شود. کمی استراحت کنید، راه بروید یا بنشینید و مراقب کفش هایی که می پوشید باشید. پوشیدن کفش پاشنه بلند در تمام طول روز مشکل را بدتر می کند. 
  • پاهای خود را روی هم قرار ندهید: روی هم قراردادن پاها در حالت نشسته، جریان خون را محدود کرده و علائم را تشدید می کند. 
  • پاهای خود را بالا بیاورید: در پایان روز زمانی را برای بالا بردن پاهای خود از قلب خود اختصاص دهید. این به تسکین قرمزی و تورم کمک می کند.
  • لباس های گشاد بپوشید: لباس های تنگ در اطراف کمر، ران ها و پاها جریان خون را محدود می کند. 

2- استفاده از جوراب واریس برای درمان ورم پا

اگر تغییرات سبک زندگی به تنهایی کمکی نکرد، پزشک ممکن است درمان فشرده سازی را تجویز کند. هنگام راه رفتن، عضلات ساق پا منقبض می شوند و خون را به سمت قلب برمی گردانند. جوراب‌ واریس یا فشاری کمکی برای حرکت مؤثرتر خون هستند. جوراب ها همچنین با فشرده کردن رگ های واریسی و کاهش جریان خون به عقب، عملکرد دریچه را بهبود می بخشند. 

گردش خون بهبود یافته حاصل بسیاری از علائم دردناک مانند سوزش و تورم را برطرف می کند. فشرده‌سازی یکی از ساده‌ترین درمان تورم رگ پا است که برای تسکین درد و تورم استفاده می‌شود. 

3- درمان های پزشکی ورم پا با حداقل تهاجم

هنگامی که تورم ساق پا و سایر علائم واریس شروع به تأثیر بر کیفیت زندگی شما می کند، زمان کمک پزشکی فرا رسیده است. درمان‌های کم تهاجمی در مطب پزشک اتفاق می‌افتد و شما می‌توانید آن روز را با زمان کمی بهبودی ترک کنید و به عنوان یک درمان سریع ورم پا می باشد. دو گزینه درمانی برای واریس عبارتند از:

  1. اسکلروتراپی : اسکلروتراپی محلولی را به داخل سیاهرگ ها تزریق می کند که باعث سفت شدن رگ ها و جذب بدن می شود. رگ‌ها طی چند هفته محو می‌شوند و رگ‌های سالم به گردش خون سالم ادامه می‌دهند. اسکلروتراپی گاهی اوقات بیش از یک درمان برای درمان وریدها انجام می شود. 
  2. ابلیشن درون وریدی: فرسایش درون وریدی روشی است که توسط سونوگرافی هدایت می شود. یک کاتر کوچک به داخل ورید وارد می شود و با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی دیواره ها را گرم می کند. گرما رگ ها را بسته و در نهایت جذب بدن می شود. این روش نسبت به جراحی سنتی بسیار کمتر تهاجمی است و با عوارض کمتری همراه است.

4- درمان پاهای متورم در واریس با جراحی

اگر متورم شدن رگ پا به اندازه کافی شدید باشد، دو گزینه اصلی جراحی برای انتخاب وجود دارد:

  • بستن ورید و استریپینگ: این روش ورید آسیب‌دیده را از طریق برش‌های کوچک می‌بندد و از بین می‌برد. جریان خون به وریدهای عمقی هدایت می شود تا گردش خون سالم بماند. جراحی تحت بیهوشی انجام می شود و به طور منظم نتایج عالی دارد. بسته به سلامت اصلی شما بین یک تا چهار هفته طول می کشد تا بهبودی حاصل شود. 
  • برداشتن ورید واریسی: در این جراحی رگ های واریسی از سطح ساق پا برداشته می شود. سوراخ‌های سوزنی ریز دسترسی به ورید را فراهم می‌کنند که سپس بدون نیاز به بخیه برداشته می‌شود. جوراب واریس برای ورم پا برای کمک به بهبودی مورد نیاز هستند و اکثر بیماران هیچ عارضه ای ندارند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.