یائسگی و واریس

  • خانه
  • -
  • آموزش
  • -
  • یائسگی و واریس
یائسگی و واریس

رابطه یائسگی و واریس

به طور کلی یائسگی در سال های آخر باروری زنان اتفاق خواهد افتاد حدودا بین 40 تا 50 سالگی دقیقا در آخرین دوره قاعدگی رخ خواهد داد. هر چه قدر یک زن به دوران یائسگی نزدیک می شود، تخمدان های او هورمون های زنانه یعنی استروژن و پروژسترون را کمتر تولید می کنند. 

زمانی که سطح این هرمون های زنانه به یک اندازه خاص کاهش یابد، بدن دیگر تخمک برای لقاح ایجاد نمی کند. تغییرات زیادی در دوران یائسگی در بدن زنان رخ می دهد که در روند عادی زندگی کمی اخلا ایجاد کند اما روش های درمانی برای این علائم وجود دارد.

 

شاید برای شما سوال باشد که یائسگی پزشکی چیست، یائسگی پزشکی زمانی رخ می دهد که بانوان تحت عمل هیسترکتومی قرار می‌گیرند و تخم دان های تولید کننده تخمک را خارج می کنند. درمان سرطان نیز می تواند منجر به یائسگی زودتر از زمان طبیعی رخ دهد یا به طور کامل به پایان برسد. سایر مشکلات زمینه ای هم می تواند منجر به کاهش هورمون های زنانه و وقوع یائسگی زودرس شود.

 

دلیل وقوع واریس در یائسگی به خاطر کاهش هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد. این هورمون ها علاوه بر تولید مثل و سایر عملکرد های جنسی، به سلامت عروق نیر بسیار کمک می کنند. وقتی سطح این هورمون  ها کاهش پیدا می کند باعث ضعیف شدن دیواره های سیاه رگ می شود. علاوه بر این می تواند در عملکرد دریچه های سیاه رگ نیز تاثیر دارند که احتمال جمع شدن خون در پا و مچ پا را بسیار افزایش می دهد.

 

تغییرات هورمونی که قبل و در دوره یائسگی رخ می دهد نشان دهنده این است که زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به واریس نسبت به مردان هستند. مطالعات نشان داده که واریس 22 میلیون زن و 11 میلیون مرد بین سنین 40 تا 80 سال نبتلا به واریس شده اند.

 

شاید تصور کنید که واریس نشانه طبیعی پیری می باشد یا به دلیل یائسگی پدیدار شده، اما این نشان دهنده این موضوع است که شیاد شما بیماری سیاه رگی دارید. در کلینیک درمان واریس دکتر استوان متخصصان با تجربه ما ما خدمات درمانی را به شما ارائه خواهند داد که شایسته آن هستید و احساس بهتری داشته باشید.

آیا یائسگی باعث واریس می شود؟

یائسگی مستقیماً باعث ایجاد واریس نمی شود، اما می تواند به بروز بیماری های سیاهرگی در بدن زنان کمک کند. علاوه بر کاهش سطح هورمون های زنانه که می تواند موجب بروز واریس شود، یائسگی اثرات دیگری را نیز به همراه دارد.

افزایش وزن در یائسگی نیز یک عارضه جانبی بسیار شایع در زنان است که می تواند موجب فشار امدن به رگ های خونی شود. عوامل دیگری مانند بی تحرکی، ایستادن و یا نشستن طولانی مدت نیز می تواند موجب وقوع واریس شود.

نحوه جلوگیری از واریس در دوران یائسگی

وقوع واریس در دوران یائسگی یک باید نیست. اگر شاهد وقوع رگ های واریسی شدید، می توانید اقداماتی را برای جلوگیری از شروع بیماری سیاه رگ انجام دهید و آن را مدیریت کنید. شما می توانید با پزشک خودتان در مورد پیشگیری و درمان ان مشاوره بگیرید. حتی می توانید اقداماتی را قبل از وقوع علائم  انجام دهید. در ادامه توصیه هایی را برای کنترل واریس در دوران یائسگی برای شما توضیح خواهیم داد.

  • تغذیه سالم : بهترین غذاها برای کاهش خطر بیماری های عروقی در دوران یائسگی میوه ها، سبزیجات، غلات، محصولات لبنی کم چرب، مرغ بدون پوست و ماهی هستند. رژیم غذایی شما باید کم سدیم، چربی های اشباع شده و نوشیدنی های شیرین باشد.
  • تحرک : انجام ورزش های سبک به طور کلی برای سیستم گردش خون شما مفید است و می تواند به جلوگیری از تجمع خون در پاها کمک کند.
  • فشار خون و کلسترول خود را کنترل کنید: حتماً به پزشک خود برای ارزیابی فشار خون و سطح کلسترول خود برای بهبود سلامت رگ ها مراجعه کنید.
  • کاهش استرس : استرس می تواند بر سلامت جسمانی شما تأثیر منفی بگذارد، با پزشک خود در مورد راه هایی که می توانید استرس خود را کاهش دهید، مانند یوگا، مطالعه یا مدیتیشن صحبت کنید.
  • درمان جایگزینی هورمون (HRT) :در حالی که برخی از افراد از روش HRT برای تسکین علائم یائسگی استفاده می کنند باید بدانند که، احتمال سکته مغزی یا حمله قلبی را در زنان را افزایش می‌دهد. این روش می تواند یک روش کوتاه مدت برای کاهش اثرات یائسگی باشد.

این موارد اولیه که توضیح دادیم جزء اولین قدم ها در جلوگیری از واریس در دوران یائسگی است.

این تغییرات سبک زندگی تنها اولین قطعه در پازل یائسگی و واریس است. بسیار مهم است که بدانیم چگونه درمان ورید می تواند خطر ابتلا به بیماری های جدی مانند زخم های وریدی یا لخته های خون را کاهش دهد.

درمان جایگزینی هورمون (HRT) و واریس در دوران یائسگی

در برخی از بانوان انجام اقدامات پیشگیرانه و توصیه های پزشکی برای جلوگیری از واریس ممکن است کافی نباشد. در این شرایط از درمان جایگزین هورمونی (HRT) استفاده می شود. به طور کلی درمان جایگزین هورمونی (HRT) افزایش مصنوعی هورمون هایی است که در یائسگی کاهش پیدا کرده اند.

HRT  در پیشگیری از پوکی استخوان نیز مفید است. همچنین می تواند به تسکین گرگرفتگی، کاهش مشکلات خواب، کاهش نوسانات خلقی و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده کمک کند. با این حال، همانطور که در بالا ذکر شد، می تواند منجر به سرطان سینه و رحم، بیماری قلبی، PAD، حمله قلبی یا سکته شود. زنانی که تحت درمان  HRT قرار می گیرند نیز ممکن است لخته شدن خون و افزایش فشار خون را تجربه کنند.

HRT  می تواند به کاهش خطر ابتلا به واریس کمک کند، اما می تواند بر سلامت کلی شما تأثیر بگذارد. اگر در حال حاضر رگ های واریسی یا عنکبوتی دارید، باید علت اصلی آن را بررسی کنید. این به جلوگیری از ایجاد رگ های واریسی بیشتر کمک می کند و همچنین می تواند برخی از علائم شما را درمان کند.

اگر هنگام حمام کردن دچار خونریزی ناشی از واریس شدید، فورا دوش گرفتن را متوقف کنید و اجازه دهید بدنتان به دمای طبیعی باز گردد.

درمان خونریزی رگ های واریسی به چه صورت است؟

در درمان خونریزی رگ های واریسی اولین مرحله گرفتن علائم حیاتی شما است مثال فشار خون و نبض و سنجش مقدار خونریزی است. گاهی اوقات امکان دارد “خونریزی ورید واریسی” بسیار بالا باشد که در این شرایط بیمار نیاز به درمان با مایعات داخل وریدی یا فرآورده های خونی باشد که امکان وقوع این مورد بسیار نادر است.

علاوه بر فشار دادن رگ واریسی، بالا بردن پاها و باند های فشاری، پزشک متخصص گزینه های مختلفی را برای درمان خونریزی واریس استفاده می کند از جمله بخیه زدن ورید واریس، استفاده از چسب مخصوص پزشکی و یا چسبی که به لخته شدن خون کمک خواهد کرد.

بعد از کنترل کردن خونریزی حاد توسط دکتر با احتمال زیاد برای بررسی بیشتر وریدها به متخصص ورید هدایت خواهید شد. متخصصان ورید پزشکانی هستند که عمر خود را وقف مراقبت از بیماران مبتلا به مشکلات رگ کرده اند. جراهان عروق به طور منحصر به فرد برای بیماری های عروقی آموش دیده اند و می توانند اکثر مشکلات عروقی را درمان کنند.

معمولا افرادی که خونریزی واریس را تجربه می کنند، برای تشخیص بیماری زمینه ای نیاز به تست سونوگرافی دارند که اگر مشکل زمینه ای دارند روش های دگیر درمانی هم انجام شود تا از خونریزی شما جلوگیری شود

انواع روش های درمان خونریزی رگ واریسی

شایع ترین بیماری زمینه ای که باعث وقوع خونریزی رگ های واریسی می شود، رفلاکس وریدی یا نارسایی وریدی می باشد. در این شرایط دریچه ورید هایی بالایی پا دچار اختلال می شوند. وقتی این اتفاق می افتد فشار برگشتی در رگ های پا افزایش می یابد که در نتیجه باعث پدیدار شدن رگ های واریسی، رگ های عنکبوتی و رگ های مشبک یا رتیکولار روی سطح پوست شوند.

روش های مختلفی برای درمان نارسیایی وریدی وجود دارد. با ریشه یابی صحیح مشکل می توان خونریزی مکرر را کاهش داد این روش ها عبارت اند از:

  • Closurefast: که مردم معمولا با نام مستعاررادیو فرکوئنسی آن را می شناسند.
  • VenaSeal: بستن ورید با نوعی چسب پزشکی مخصوص.
  • Varithena: درمان به روش میکروفوم

هر یک از این روش ها به طرز متفاوتی انجام می شود وکاملا متفاوت است، اما در نهایت رگ های آسیب دیده پا یا رگ های واریسی شما را از بین می برند و خون شما را به رگ های سالم تر پا منتقل خواهند کرد.

علاوه بر درمان خونریزی رگ واریسی و نارسایی وریدی یا رفلاکس وریدی، از روش های دگیر هم برای بستن مستقیم و از بین بردن رگ های واریسی نیز بهره مند خواهید شد. اگر رگ های واریسی کوچک باشند معمولا از روش اسکلروتراپی برای درمان استفاده خواهد شد در این روش یک مایع یا دارو مخصوص به رگ واریسی تزریق خواهد شد که باعث جمع شدن و محو شدن رگ واریسی می شود. اما اگر رگ واریسی بزرگ و بر آمده باشد روش دیگری به نام فلبکتومی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ویدئو خونریزی رگ های واریسی

نمایش ویدیو درباره cover video

نتیجه گیری

معمولا رگ های واریسی به عنوان یک بیماری زیبایی در نظر گرفته می شوند اما گاهی اوقات می توانند منجر به خونریزی شوند. برای درمان خونریزی رگ های واریسی بهتراست اول دلایل وقوع خونریزی، کنترل خونریزی و روش های درمانی آن را بدانید. اگر دچار خونریزی ناشی از واریس شده اید حتما با یک متخصص ورید یا واریس حتما در میان بگذارید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.